Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Ισπανία: Γεννούν πρόωρα για να μη χάσουν το επίδομα

Αγώνα δρόμου κάνουν εκατοντάδες μέλλουσες μητέρες στην Ισπανία ώστε να γεννήσουν πριν από τα μεσάνυχτα της Πρωτοχρονιάς. Και αυτό γιατί όσα μωρά γεννηθούν μετά τα μεσάνυχτα δε θα λάβουν το επίδομα γέννησης, ένα από τα βασικά μέτρα κοινωνικής πολιτικής του ισπανού πρωθυπουργού που είχε υιοθετηθεί τον Ιούλιο του 2007 για να ενισχυθεί το ποσοστό των γεννήσεων της χώρας.


Ωστόσο, με τα νέα μέτρα λιτότητας...

...που αναγκάστηκε να λάβει η κυβέρνηση προκειμένου να καθησυχάσει τις αγορές και να μειώσει το δημοσιονομικό της έλλειμμα, το συγκεκριμένο επίδομα κόβεται από την 1/1/2011.

Το θέμα αυτό συζητείται σε πολλά ισπανικά διαδικτυακά φόρουμ, ενώ κάποιοι επισκέπτες δίνουν ακόμα και συμβουλές για την πρόκληση πρόωρου τοκετού. Για παράδειγμα προτείνουν στις γυναίκες να πιουν τσάι με βατόμουρο ή να ανέβουν σκάλες.

Πάντως οι γυναικολόγοι έχουν εκφράσει την ανησυχία τους για το θέμα. «Ο πρόωρος τοκετός για 2.500 ευρώ είναι χαζομάρα», δήλωσε ο Χουάν Χοσέ Βιντάλ, διευθυντής γυναικολογίας μίας κλινικής της Μαδρίτης στην κρατική τηλεόραση RTVE.

Δεν υπάρχουν σχόλια: