Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 30 Δεκεμβρίου 2010

Οι Ισραηλινοί θα έριχναν ατομική βόμβα το 1980

Έτοιμο να ρίξει ατομική βόμβα στους Άραβες ήταν το Ισραήλ το 1980, όπως προκύπτει από τα διαβαθισμένα διπλωματικά τηλεγραφήματα της Βρετανίας που αποχαρακτηρίστηκαν, στο πλαίσιο παρέλευσης 30ετίας από της σύνταξής τους.


Να σημειωθεί ότι επισήμως το Ισραήλ ουδέποτε επιβεβαίωσε αλλά και ούτε διέψευσε εάν κατέχει ατομικά όπλα.

Όπως προκύπτει...

...από τα απόρρητα αρχεία, ο πρεσβευτής Τζον Ρόμπινσον σημείωνε στις 4 Μαΐου του 1980 πως «εάν πρόκειται να καταστραφούν οι Ισραηλινοί, θα πέσουν μαχόμενοι... θα είναι έτοιμοι να κάνουν χρήση ενός ατομικού τους όπλου». Ο ίδιος πρεσβευτής σημειώνει πως τρέφει λίγες ελπίδες ότι θα ευοδωθούν οι συνομιλίες για ειρηνική διευθέτηση του Μεσανατολικού, υπό την αιγίδα της Ουάσινγκτον.

«Όσο στην Ιερουσαλήμ, αλλά και στη Δυτική όχθη, δεν επικρατεί ειρήνη που να ικανοποιεί την παλαιστινιακή πλευρά, οι Παλαιστίνιοι θα ωθούνται στον εξτρεμισμό. Οι μετριοπαθείς κυβερνήσεις στην περιοχή, όπως και τα δυτικά συμφέροντα, θα απειλούνται. Θα αυξάνονται οι δυνατότητες για μία σοβιετική διείσδυση κι επιρροή στη Μ. Ανατολή. Άρα κι ο κίνδυνος ενός νέου πολέμου», καταλήγει ο πρεσβευτής Τζον Ρόμπινσον την 4η Μαΐου 1980.

Δεν υπάρχουν σχόλια: