Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου 2011

Απεργία αλλά και Μέρα Χωρίς Αυτοκίνητο!!!

Αν και ημέρα με αρκετές απεργίες ιδιαίτερα στα μέσα μαζικής μεταφοράς, γίνονται και φέτος εκδηλώσεις με αφορμή την Παγκόσμια Ημέρα χωρίς αυτοκίνητο.


Μαζικές εκδηλώσεις γίνονται στο Κερατσίνι, στο Κορωπί, στα Χανιά, στα Ιωάννινα, στη Θεσσαλονίκη, στο Κιλκίς και σε άλλες περιοχές.

Ο δήμος Κερατσινίου-Δραπετσώνας, σε συνεργασία με το υπουργείο Υγείας και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και την...

...Ειδική Γραμματεία Διατροφής και Άθλησης, διοργανώνει την ημέρα αυτή, σειρά εκδηλώσεων.

Οι εκδηλώσεις ξεκινούν με ποδηλατάδα από το δημοτικό στάδιο Σιταποθηκών στο Κερατσίνι, στις 18:30 μ.μ. Οι λιλιπούτειοι ποδηλάτες που θα συμμετάσχουν στις εκδηλώσεις μπορούν εναλλακτικά να ξεκινήσουν με αφετηρία την πλατεία Κύπρου ή το δημαρχείο της Δραπετσώνας.

Ραντεβού στο δημαρχείο της Δραπετσώνας στις 19:00 μ.μ., θα δώσουν πεζοπόροι με τελικό προορισμό το Καστράκι, όπου θα πραγματοποιηθεί συναυλία στις 8 το βράδυ, κατά τη διάρκεια της οποίας θα γίνει κλήρωση ποδηλάτων για όλους τους πολίτες.

Την Πέμπτη, 22 Σεπτεμβρίου 2011 στο πλαίσιο της “Ευρωπαϊκής ημέρας χωρίς αυτοκίνητο”, από τις 6 το απόγευμα έως τις 9 το βράδυ, ο Δήμος Κιλκίς και η Δημοτική Κοινότητα Κιλκίς σε συνεργασία με το Πολιτιστικό Κέντρο Εργαζομένων ΟΤΕ διοργανώνουν δράσεις στην πόλη του Κιλκίς.

Στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της ημέρας θα πραγματοποιηθεί ποδηλατικός γύρος στους δρόμους της πόλης. Η ποδηλατοδρομία θα ακολουθήσει τη διαδρομή: Πλατεία Ειρήνης (αφετηρία)-21η Ιουνίου έως την νέα Νομαρχία- Γ. Καπέτα- Πλατεία Ειρήνης (τερματισμός).

Η ανάδειξη της βιώσιμης κινητικότητας στην πόλη των Χανίων είναι ο στόχος των δράσεων - εκδηλώσεων που διοργανώνει ο Δήμος Χανίων μαζί με τους «ΠοδηΛάτρεις» και τη συμμετοχή του Αστικού ΚΤΕΛ Χανίων, στο πλαίσιο του φετινού εορτασμού της Ευρωπαϊκής Εβδομάδας Κινητικότητας (16 - 22 Σεπτεμβρίου) και της πανευρωπαϊκής Ημέρας Χωρίς Αυτοκίνητο (22 Σεπτεμβρίου).
Στις δράσεις της 22ας Σεπτεμβρίου περιλαμβάνονται μεταξύ άλλων, κλείσιμο της οδού Τζανακάκη για τα Ι.Χ., ποδηλατοπορεία και δωρεάν μετακίνηση πολιτών με τα αστικά λεωφορεία. Ταυτόχρονα, ο Δήμος Χανίων θέτει υπό την αιγίδα του και τον ποδηλατικό αγώνα που θα διεξαχθεί -για πρώτη φορά φέτος- στην παλιά πόλη των Χανίων με διοργανωτή τον ποδηλατικό Σύλλογο «ΤΑΛΩΣ / ANEK LINES».

Οι Ποδηλάτες Θεσσαλονίκης βολτάρουν στην πόλη και κατακτούν το χωρίς αυτοκίνητα κέντρο!
Την τελευταία μέρα της "εβδομάδας χωρίς αυτοκίνητο", 22 Σεπτεμβρίου, θα κατεβούν μαζικά στο πεζοδρομημένο κέντρο!

Ποδηλατοπορία και στα Ιωάννινα. Από τις εννέα το πρωί μέχρι τη μία το μεσημέρι, θα παραμείνει κλειστό για τα αυτοκίνητα το εμπορικό κέντρο των Ιωαννίνων. Συγκεκριμένα η κίνηση θα απαγορευθεί στις οδούς Μιχαήλ Αγγέλου, Μελανίδη, Βλαχλείδη, Οπλαρχηγού Πουτέτση, Γρηγορίου Σακκά και Ζυγομάλλη. Πρόκειται για τις οδούς που περιλαμβάνονται στο δίκτυο πεζοδρομήσεων του Δήμου, έργο που έχει εγκριθεί ήδη από το ΕΣΠΑ και χρηματοδοτείται στο σύνολό του, με το ποσό των 5,9 εκατομμυρίων ευρώ.
Ο Δήμος απευθύνει έκκληση να αποφευχθεί το παρκάρισμα στους συγκεκριμένους δρόμους πριν την ώρα έναρξης της απαγόρευσης. Έτσι θα δοθεί η δυνατότητα να πάρουμε όλοι, μία μικρή γεύση του κέντρου που θα δημιουργηθεί σε λίγους μήνες.
Ο Δήμος στο Κορωπί διοργανώνει την Πέμπτη 22 Σεπτεμβρίου Ποδηλατοπορεία και Πεζοπορία στις 6:30 μ.μ. με εκκίνηση και τερματισμό στο Δημαρχείο της πόλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια: