Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 17 Μαρτίου 2011

Κομισιόν: Εγκληματική η αισχροκέρδεια στα καύσιμα

Ο Ντίνος Ρόβλιας επισημαίνει ότι οι τιμές του αργού παρουσιάζουν μικρή κάμψη

Εγκληματική χαρακτηρίζει την συμπεριφορά που επικρατεί στην αγορά καύσιμων στη χώρα μας, εννοώντας την αισχροκέρδεια, ο ευρωπαίος επίτροπος αρμόδιος για θέματα καταναλωτή Τζον Νταλί.


Επισημαίνει ότι τα εθνικά όργανα πρέπει να λάβουν αποτελεσματικά μέτρα αντιμετώπισης...

...αθέμιτων πρακτικών και φαινομένων αισχροκερδείας.

Στο μεταξύ, την Τετάρτη καταγράφηκε νέα άνοδος στην αμόλυβδη βενζίνη, που ξεπέρασε σε 13 νομούς το 1,70 ευρώ, φθάνοντας έως και το 1,80 ευρώ.

Ο αρμόδιος υφυπουργός Ντίνος Ρόβλιας επισημαίνει ότι οι τιμές του αργού παρουσιάζουν μικρή κάμψη, η οποία αναμένεται να περάσει και στους έλληνες καταναλωτές.

Συγκεκριμένα, ο κ. Ρόβλιας ανέφερε ότι «ι τιμές του αργού πετρελαίου διεθνώς παρουσιάζουν τις προηγούμενες τρεις ημέρες μικρή κάμψη. Αντίστοιχη κάμψη παρουσιάζεται στις τελικές τιμές υγρών καυσίμων από τα διυλιστήρια στην Ελλάδα, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεταβολές στην ισοτιμία ευρώ-δολαρίου. Αναμένεται άμεσα ότι η μείωση αυτή των τιμών θα πρέπει να φθάσει στα πρατήρια υγρών καυσίμων και βεβαίως στον καταναλωτή, σύμφωνα με τους κανόνες του υγιούς ανταγωνισμού. Το Υπουργείο Περιφερειακής Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας παρακολουθεί συνεχώς τις διεθνείς εξελίξεις ενώ ελέγχει αντίστοιχα τις εσωτερικές διακυμάνσεις στις τιμές υγρών καυσίμων».

Δεν υπάρχουν σχόλια: