Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη, 19 Ιανουαρίου 2011

Ανεγέρθη... μνημείο στον Πάουλ το χταπόδι

Στη Γερμανία ο επισκέπτης μπορεί να θαυμάσει ανδριάντες μεγάλων προσωπικοτήτων της πολιτικής, των τεχνών και των γραμμάτων. Στο εξής θα μπορεί να θαυμάσει και έναν ανδριάντα(;) στη μνήμη του μεγαλύτερου χταποδιού του Πάουλ!


Το χταπόδι - "μέντιουμ" που προέβλεπε με ακρίβεια τα...

...αποτελέσματα του Μουντιάλ της Νότιας Αφρικής, το περασμένο καλοκαίρι, θα τιμηθεί... μετά θάνατον όπως του αξίζει από το ενυδρείο του Ομπερχάουζεν.

Η "γωνιά του Πάουλ" θα εγκαινιαστεί την Πέμπτη. Οι επισκέπτες θα μπορούν να θαυμάσουν το άγαλμα του Πάουλ, ύψους 1,80 μέτρων, από το οποίο θα προεξέχει μια μπάλα ποδοσφαίρου, στο κέντρο της οποίας, από μια σχισμή, θα διακρίνεται η επίχρυση υδρία που περιέχει τις στάχτες του χταποδιού, όπως ανέφερε η Τάνια Μούντσιγκ, η εκπρόσωπος του ενυδρείου όπου πέρασε το μεγαλύτερο μέρος της σύντομης ζωής του, δυόμισι χρόνια, ο Πάουλ.

Ο Πάουλ έγινε διεθνώς γνωστός καθώς προέβλεψε όλα τα αποτελέσματα της εθνικής ομάδας ποδοσφαίρου της Γερμανίας στο Μουντιάλ, αλλά και τη νίκη της Ισπανίας στον τελικό. Σχεδόν 600 τηλεοπτικά κανάλια απ' όλο τον κόσμο μετέδωσαν τις "χρυσές" προβλέψεις του. Μάλιστα οι Ισπανοί του έφτιαξαν ένα μπρούτζινο άγαλμα, η πόλη Καρμπαγίνιο τον ονόμασε επίτιμο δημότη της ενώ έγινε και τηλεοπτική διαφήμιστη στην Ελλάδα.

Ο Πάουλ είχε γεννηθεί το 2008 στο Γουέιμαουθ της Βρετανίας και πέθανε από φυσικό θάνατο στις 26 Οκτωβρίου 2010. Έχει ήδη αποκτήσει "διάδοχο", τον Πάουλ Τζούνιορ, ένα γαλλικό χταπόδι που αλιεύτηκε στη Μεσόγειο, το οποίο όμως δεν έχει αποδείξει ακόμη τις "μαντικές" ικανότητές του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: