Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη 5 Ιανουαρίου 2011

Συλλογή φόρων μετά μουσικής

Με... καντάδες συλλέγει τους δημοτικούς φόρους, ο δήμαρχος της βουλγαρικής πόλης Σόποτ *


Με… καντάδες συλλέγει τους δημοτικούς φόρους ο δήμαρχος της πόλης Σόποτ, Βέσελιν Λίντσεφ, συνοδευόμενος από μουσικούς που παίζουν γνωστά βουλγαρικά τραγούδια, μπροστά από τις πόρτες των οφειλετών.

Η μπάντα πηγαίνει στα σπίτια και στις εταιρίες για να υπενθυμίσει στους οφειλέτες πως πρέπει να καταβάλλουν τους φόρους που χρωστούν και ήδη, τις πρώτες τρεις μέρες, κατάφερε να συλλέξει 20.000 λέβα (περίπου 10.000 ευρώ) από τους οφειλέτες.

Όπως είπε ο κ. Λίντσεφ στο πρακτορείο ειδήσεων "ΒΤΑ", η ιδέα ανήκει στο συμβούλιο ανάπτυξης του δήμου και προέκυψε έπειτα από την
επεξεργασία στοιχείων για τη δραστηριότητα μικρών - κυρίως οικογενειακών - τουριστικών επιχειρήσεων. Αυτές οι επιχειρήσεις δεν πληρώνουν τους φόρους που πρέπει, πρόσθεσε ο κ. Λίντσεφ.

Σύμφωνα με τον ίδιο, περίπου 1.000 καταλύματα προσφέρονται για διανυκτέρευση στην πόλη και στα περισσότερα από αυτά δεν καταγράφονται όλες οι αφίξεις επισκεπτών, ενώ σε αρκετές περιπτώσεις οι ιδιοκτήτες - για να αποφύγουν την πληρωμή των ανάλογων φόρων - παρουσιάζουν τους επισκέπτες ως συγγενείς τους.

Ο κ. Λίντσεφ σημείωσε, εξάλλου, ότι οι φόροι που καλούνται να καταβάλλουν οι ιδιοκτήτες τουριστικών καταλυμάτων κυμαίνονται από 15 έως 18 λέβα ετησίως.

Όσο για τους οφειλέτες που δεν συνάντησαν ακόμα τη μπάντα "εισπράκτορα", αυτοί λαμβάνουν μέτρα για να πληρώσουν τους φόρους, είπε ο κ. Λίντσεφ.

Ο ίδιος τόνισε ότι σε περίπτωση που οι οφειλέτες δεν συμμορφωθούν, τότε και το επόμενο έτος θα επανέλθει στους… δρόμους με την ίδια μπάντα.

Αναφερόμενος, εξάλλου, σε θέματα απασχόλησης στο δήμο, ο κ. Λίντσεφ υπογράμμισε ότι κύρια "πηγή" αποτελεί το βιομηχανικό συγκρότημα Vasov, παρά το γεγονός ότι ο μισθός που λαμβάνουν οι εργαζόμενοι, κυμαίνεται από 300 μέχρι 400 λέβα.

Ο ρυθμός ανεργίας στο δήμο Σόποτ διαμορφώνεται στο 2,7%, επισήμανε ο κ. Λίντσεφ και συμπλήρωσε ότι η οικονομία ενισχύεται από την τουριστική κίνηση.

* Δεν έχει γίνει γνωστό το αν πληρώνουν επειδή οι μουσικοί παίζουν τόσο καλά που τους φτιάχνουν τη διάθεση, ή τόσο κακά ώστε να... τους πληρώνουν για να φεύγουν!

Δεν υπάρχουν σχόλια: