Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Πώς ένα τσιγάρο μπορεί να οδηγήσει κάποιον στο ψυχιατρείο...

«Ξινό» βγήκε το διάλειμμα για τσιγάρο σε έναν 40χρονο δικηγόρο από τη Νέα Υόρκη.


Ο Μάρκ Μούντι συνήθιζε να κάνει το τσιγάρο του καθισμένος στο περβάζι του παραθύρου του σπιτιού του, το οποίο απείχε κάτι περισσότερο από 3,5 μέτρα από το έδαφος.

Μία μέρα,...

...σύμφωνα με τη New York Post, ενώ κάπνιζε, πέρασε από κάτω ένα αυτοκίνητο της αστυνομίας.

Αμέσως βγήκαν από το αμάξι δύο αστυνομικοί, τον ρώτησαν αν σκοπεύει να αυτοκτονήσει και τον διέταξαν να κατέβει αμέσως κάτω.

Ο 40χρονος δικηγόρος αρνήθηκε να το κάνει λέγοντας ότι κάπνιζε το τσιγάρο του.

Οι αστυνομικοί εισέβαλαν στο διαμέρισμά του, τον έπιασαν, του πέρασαν χειροπέδες και τον μετέφεραν σε ψυχιατρική κλινική.

Στη συνέχεια ανέλαβαν οι ψυχίατροι, οι οποίοι από τα πρώτα λεπτά της συνομιλίας τους κατάλαβαν ότι ο κ. Μούντι δεν ήταν ψυχικά ασταθής και δεν είχε καμία πρόθεση να αυτοκτονήσει.

Εξάλλου όπως είπε και ο ίδιος, αν όντως ήθελε να το κάνει θα πήγαινε να πέσει από κάπου πιο ψηλά, γιατί από τα 3.5 μέτρα το πολύ – πολύ να πάθαινε κανένα διάστρεμμα.

Οι γιατροί του ζήτησαν συγγνώμη. Ο 40χρονος όμως έκρινε ότι η συγγνώμη δεν ήταν αρκετή και κατέθεσε μήνυση εναντίον της αστυνομίας, ζητώντας ως αποζημίωση 250.000 δολάρια για την ταλαιπωρία που πέρασε.

Από την πλευρά της αστυνομίας, ο εκπρόσωπος Τύπου Πολ Μπράουν είπε ότι η αστυνομία δέχτηκε καταγγελία για ένα ασταθές ψυχικά άτομο που βρισκόταν στην περιοχή και όταν έφτασαν εκεί εντόπισαν τον κ. Μούντι ο οποίος τους μιλούσε περίεργα για αυτό έπραξαν τα δέοντα και τον πήγαν στο νοσοκομείο για παρακολούθηση.

Δεν υπάρχουν σχόλια: