Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη 22 Δεκεμβρίου 2010

Έως την Πέμπτη οι κινητοποιήσεις στα Μέσα Μεταφοράς

Ανέστειλαν τις προγραμματισμένες για την Παρασκευή, κινητοποιήσεις τους, οι εργαζόμενοι στα Μέσα Μεταφοράς, σε μια κίνηση καλής θέλησης μετά από έκκληση της ΓΣΕΒΕΕ.


Την Τρίτη, ακινητοποιημένα από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα έμειναν,...

...Μετρό, Ηλεκτρικός και Προαστιακός.

Από τις 12 έως τις 4 η στάση εργασίας σε λεωφορεία, τρόλει και τραμ.

Την Τετάρτη, ημέρα ψήφισης του προϋπολογισμού, οι εργαζόμενοι σε όλα τα μέσα μεταφοράς θα πραγματοποιήσουν 24ωρη απεργία.

Την Πέμπτη, ηλεκτρικός, μετρό και τραμ θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας έως τις 9 το πρωί και από τις 10 το βράδυ έως τη λήξη της βάρδιας.

Από τις 9 το πρωί έως τις 9 το βράδυ θα κυκλοφορούν τα λεωφορεία

Εν τω μεταξύ, την απόφαση να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κυβερνητικές πολιτικές έλαβαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ στον ΗΣΑΠ.

Την ίδια ώρα, διφορούμενα είναι τα μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζόμενων στα μέσα μεταφοράς.

Ανοιχτό αφήνει το ενδεχόμενο ο γενικός γραμματέας μεταφορών.

Ωστόσο κύκλοι του υπουργείου τονίζουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποκλιμακώνονται μετά την έκκληση του εμπορικού κόσμου και όπως εκτιμούν δεν θα είναι απαραίτητη η επιστράτευση των εργαζομένων.

Ακινητοποιημένα θα παραμείνουν την Τετάρτη και τα τρένα του ΟΣΕ, εξαιτίας της 24ωρης απεργίας που έχει εξαγγείλει η Πανελλήνια Ομοσπονδία Σιδηροδρομικών. Έτσι σύμφωνα με την ΤΡΑΙΝΟΣΕ την Τετάρτη δεν θα εκτελεστεί κανένα δρομολόγιο, ενώ επειδή η απεργία ξεκινάει από τα μεσάνυχτα της Τρίτης, ματαιώνονται πάνω από 25 δρομολόγια των τρένων και του προαστιακού, που επρόκειτο να γίνουν την Τρίτη.

Η ΤΡΑΙΝΟΣΕ υπενθυμίζει επίσης στο επιβατικό κοινό ότι ο σύλλογος των εργαζομένων στον Προαστιακό έχει εξαγγείλει 5ωρη στάση εργασίας για την Πέμπτη, από τις 11 το πρωί έως τις 4 το απόγευμα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: