Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 27 Δεκεμβρίου 2010

Νέες εκτιμήσεις για άνοδο του πετρελαίου στα 100 δολ. το βαρέλι

Κοντά στα υψηλά επίπεδα της τελευταίας διετίας κινούνται και τη Δευτέρα οι διεθνείς τιμές του πετρελαίου, ενώ αξιωματούχος του Ιράν υποστήριξε ότι η τιμή του θα φθάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι.


Ο Διοικητής του Ιράν στον ΟΠΕΚ Μοχάμαντ Αλί Χατιμπί δήλωσε...

...την Κυριακή ότι η αγορά του πετρελαίου είναι σταθερή και ότι η τιμή του αργού μπορεί να φτάσει τα 100 δολάρια το βαρέλι.

"Είναι απίθανο ο ΟΠΕΚ να συγκαλέσει μία έκτακτη σύνοδο…Υπάρχει ισορροπία μεταξύ προσφοράς και ζήτησης στην αγορά… Η τιμή του αργού μπορεί να φθάσει τα 100 δολάρια", είπε ο Ιρανός αξιωματούχος.

Από την πλευρά του, ο υπουργός Πετρελαίου του Κουβέιτ Σεΐχης Αχμάντ Αλ Αμπντουλάχ Αλ Σαμπάχ δήλωσε το Σάββατο ότι η παγκόσμια οικονομία μπορεί να αντέξει με την τιμή του πετρελαίου στα 100 δολάρια το βαρέλι. "Δεν περιμένω σύνοδο του ΟΠΕΚ πριν τον Ιούνιο, γιατί οι τιμές του πετρελαίου είναι σταθερές", είπε ο υπουργός του Κουβέιτ.

Η τιμή του πετρελαίου μπρεντ σημείωσε τη Δευτέρα αύξηση 44 σεντς στα 94,21 δολάρια, πολύ κοντά στο υψηλό διετίας που έφθασε την περασμένη εβδομάδα.

Η τιμή του αμερικανικού αργού υποχώρησε κατά 15 σεντς στα 91,48 δολάρια. Σύμφωνα με αναλυτές της αγοράς, η μικρή μείωση της τιμής του αμερικανικού αργού συνδέεται με την αύξηση των επιτοκίων στην Κίνα προχθές, η οποία υπενθύμισε στους επενδυτές ότι η ανάπτυξη της μεγαλύτερης αναδυόμενης χώρας του κόσμου, στην οποία οφείλεται σε μεγάλο βαθμό η αύξηση της ζήτησης για το "μαύρο χρυσό" φέτος, μπορεί να επιβραδυνθεί το 2011.

Σε ό,τι αφορά την εγχώρια αγορά των καυσίμων, ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εμπόρων Πρατηριούχων Αττικής Γιώργος Ασμάτογλου εκτίμησε στο ΣΚΑΪ και την «Πρώτη Γραμμή» ότι η αύξηση των τιμών των καυσίμων είναι αναπόφευκτη.

«1,20 ευρώ είναι η διυλιστηριακή τιμή και μεσολαβεί η εταιρεία εμπορίας και το μεταφορικό. Είμαστε ήδη στο 1,50 ευρώ για το νομό Αττικής, και θα φύγουμε και πιο ψηλά από τις σημερινές τιμές στο 1,65 και 1,70, μετά και την αύξηση των τιμών του πετρελαίου» σημείωσε χαρακτηριστικά ο κ. Ασμάτογλου.

Δεν υπάρχουν σχόλια: