Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Παρασκευή 26 Νοεμβρίου 2010

Πρόταση γάμου μέσω εφαρμογής iPhone

Όταν ο Σάμπα Ιντελκάνι, 26χρονος μηχανικός ασφάλειας υπολογιστών και κάτοικος Αυστραλίας, αποφάσισε να κάνει πρόταση γάμου στην φίλη του Μέλοντι, ήξερε πως έπρεπε να γίνει με εντυπωσιακό και καινοτόμο τρόπο.


Έτσι, δημιούργησε μια ειδική εφαρμογή iPhone που οδηγούσε την Μέλοντι σε κυνήγι θησαυρού που κατέληγε σε σουίτα ξενοδοχείου, όπου την περίμεναν δυο… αρκουδάκια.


Η εφαρμογή περιελάμβανε...

...διάφορα σημεία GPS τα οποία έπρεπε το ζευγάρι να επισκεφτεί. Τους οδηγούσε στα αγαπημένα του κάφε, πάρκα και άλλες τοποθεσίες στο Σύδνεϊ. Όταν έφταναν σε ένα σημείο, η εφαρμογή εμφάνιζε ένα ρομαντικό μήνυμα από τον Σάμπα, ενώ ζητούσε από την Μέλοντι να τραβήξει μια φωτογραφία με το κινητό. Κάθε τους κίνηση καταγραφόταν και δημιοσιευόταν στην σελίδα της Μέλοντι στο Facebook, όπου τους παρακολουθούσαν οι φίλοι τους.


Πέρα από αυτό, η Μέλοντι έπρεπε να συλλέξει διάφορα αντικείμενα κατά την διάρκεια της διαδρομής, τα οποία την βοηθούσαν να "ξεκλειδώσει" τον επόμενο σταθμό ή δώρο στη διαδρομή. Ένα από τα εργαλεία που μάζεψε ήταν ένα μικρό ψαλίδι - όταν έφτασε στο ξενοδοχείο, είδε πως την περίμεναν δυο αρκουδάκια στην κρεβατοκάμαρα και κατάλαβε ότι κάτι έκρυβαν. Έτσι, χρησιμοποίησε το ψαλίδι για να ανοίξει το ένα από αυτά, όπου ανακάλυψε ένα σημείωμα που ρώταγε "Θα με παντρευτείς;" Το σημείωμα το είχε κρύψει εκεί ο Σάμπα πριν από τρία χρόνια με την κρυφή και σίγουρη ελπίδα πως μια μέρα θα ερχόταν αυτή η στιγμή. Τώρα το ζευγάρι προετοίμαζεται για τον γάμο του.


Ο Σάμπα σχεδίασε την εφαρμογή και βρήκε online έναν freelance προγραμματιστή εφαρμογών iPhone να την αναπτύξει για 1500 δολλάρια. H εφαρμογή ήταν έτοιμη σε μια εβδομάδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: