Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Σάββατο, 1 Ιουνίου 2013

Ένα τρωκτικό κάνει βόλτα στον Άρη!

Η φωτογραφία ενός ..μικρού χαριτωμένου τρωκτικού στον Άρη, που τράβηξε τον Σεπτέμβριο του 2012 το Curiocity της NASA, κάνει τον γύρο του κόσμου

Μάλιστα το ... «τρωκτικό» έχει και θαυμαστές που έχουν ανοίξει για εκείνο έναν λογαριασμό στο Twitter. @RealMarsRat … έχει βέβαια μόνο 49 followersμέχρι αυτή τη στιγμή. Αλλά για τρωκτικό δεν είναι άσχημα.

Αν μεγεθύνουμε την φωτογραφία διακρίνουμε με να μικρό ποντίκι που έχει κουρνιάσει ανάμεσα σε δυο πέτρες. Φαίνεται ακόμα και το πρόσωπο του το οποίο δείχνει να βλέπει προς το έδαφος. 
Φυσικά αυτή η φωτογραφία έχει προκαλέσει πολλές θεωρίες συνωμοσίας. Κάποιοι λένε πως η NASA πήρε στο διάστημα το ποντίκι για να κάνει μυστικά πειράματα για τη ζωή στον κόκκινο πλανήτη και πως δεν το ανακοίνωσαν επειδή θα δημιουργούνταν αντιδράσεις από την PETA όταν τελικά το ποντίκι πεθάνει.
Όλοι ασχολούνται με το τρωκτικό από τον Άρη. Ακόμα και μεγάλα δίκτυα όπως το Discovery News και το Fox News.
Μπορεί ορισμένοι λοιπόν να πίστεψαν πως όντως στον Άρη υπάρχει ένα ποντίκι, αυτό όμως είναι στην πραγματικότητα ένα ψυχολογικό φαινόμενο που ονομάζεται «Παρειδωλία». Όταν ένα αντικείμενο είναι δυσδιάκριτο αλλά εμάς μας φαίνεται ευκρινές. Κοινώς, όταν βλέπουμε ότι θέλουμε.
Αυτό το φαινόμενο έχει ξαναμπερδέψει κόσμο. Όπως το 1976, όταν φωτογραφίες της NASA έδειχναν ένα ανθρώποειδές πρόσωπο επάνω στον Άρη.
Μην ξεγελιέστε όμως. Είναι αδύνατο οποιδήποτε ζώο όπως ένας ποντικός να επιβίωνε επάνω στην παγωμένη, ξηρή επιφάνεια του Άρη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: