Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Κυριακή 9 Σεπτεμβρίου 2012

Έρχεται το iPhone5

Παρά την άκρα μυστικοπάθεια που συνοδεύει όλα τα events της Apple, η παρουσίαση της προσεχούς Τετάρτης 12 Σεπτεμβρίου δεν αναμένεται να επιφυλάσσει οτιδήποτε λιγότερο από αυτό που περιμένουν οι λάτρεις της τεχνολογίας, του στιλ και της χρηστικότητας: το iPhone5.


Η πρόσκληση που εστάλη από την Apple στους δημοσιογράφους τεχνολογίας, τους προμηθευτές της και τα πρόσωπα που επιθυμεί να παρευρεθούν στο event της προσεχούς Τετάρτης έχει όλα τα στοιχεία που συναντά κανείς στις προσκλήσεις της: αναγράφουν την...


...ημερομηνία, ένα μότο και, κυρίως, «παίζουν» με το μυαλό αυτού που θα την παραλάβει. Η ανάλυση της συγκεκριμένης πρόσκλησης, ωστόσο, δεν είναι αντίστοιχα δύσκολη με το παρελθόν: στην κορυφή της αναγράφεται σε λευκό φόντο η πρόταση «It’s almost here». Τι είναι αυτό που «σχεδόν έφτασε»; Προφανώς, κάτι που περιμένουν με αγωνία οι φίλοι των προϊόντων της εταιρείας. Από κάτω, δεσπόζει με μεγάλα μαύρα γράμματα ο αριθμός 12, που είναι η ημερομηνία του event. Γιατί όμως η σκιά του αριθμού 12 δεν είναι το 12, αλλά ένα μεγάλο 5; Μήπως επειδή θέλει να παίξει με το μυαλό κάποιων; 
ΤΑ ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΗΡΙΑ 
Τι κάνει «νιάου νιάου στα κεραμίδια»; Στην περίπτωση αυτή, το νέο τηλέφωνο (αν και ο όρος «τηλέφωνο» αδικεί τις δυνατότητες της συσκευής) της Apple, που θα ονομάζεται «iPhone5». Για πρώτη φορά τα τελευταία χρόνια, ο τεχνολογικός κολοσσός από το Cupertino της Καλιφόρνιας σχεδόν αποκάλυψε την ονομασία της συσκευής, αφού το ίντερνετ, τα περιοδικά τεχνολογίας όλου του πλανήτη και οι εφημερίδες υπέθεταν με απόλυτη σιγουριά τι θα αποκαλυφθεί στο «Yerba Buena Center for the Arts Theater» του Σαν Φρανσίσκο, στις 10 το πρωί (τοπική ώρα) της προσεχούς Τετάρτης (περίπου στις 8 μ.μ. ώρα Ελλάδος). Για κάποιους, η περίφημη σκιά με τον αριθμό «5» ήταν το στοιχείο που περίμεναν για να αναστενάξουν από ανακούφιση, αφού η πολιτική της εταιρείας να ονομάσει απλώς «Νέο iPad», χωρίς να χρησιμοποιήσει αρίθμηση, το τελευταίο της μοντέλο δεν θεωρήθηκε και η σοφότερη επιλογή. 
ΤΟ ΤΕΛΕΤΟΥΡΓΙΚΟ 
Δεν διαθέτω καμία επίσημη πληροφορία για τη σειρά που θα παρουσιαστούν κάποια πράγματα, αλλά, έχοντας παρακολουθήσει τουλάχιστον μία ντουζίνα events (διαδικτυακά), μπορώ να βάλω το χέρι μου στη φωτιά ότι η διαδικασία θα πάει ως εξής: ο CEO της εταιρείας, Τιμ Κουκ (πραγματικά μου λείπουν οι παρουσιάσεις του Στιβ Τζομπς), θα καλωσορίσει το κοινό και, αρχικά, θα παρουσιάσει ορισμένα οικονομικά και στατιστικά στοιχεία, που αφορούν τις πωλήσεις από το App Store, το iTunes και τις πωλήσεις υλικού, όπως τα iPhone, iPod, iPad και οι υπολογιστές. Στη συνέχεια θα καλέσει τον διευθυντή-συνεργάτη του για το iOS 6, ο οποίος θα φρεσκάρει τη μνήμη μας για το νέο λειτουργικό, του οποίου μια πρόγευση είχαμε πάρει στις αρχές Ιουνίου. Πιθανότατα θα διατεθεί για «κατέβασμα» από τους τελικούς χρήστες μόλις ολοκληρωθεί η παρουσίαση. 
Η ΩΡΑ ΤΗΣ ΚΡΙΣΗΣ 
Αμέσως μετά θα παρουσιαστεί αυτό για το οποίο θα έχει συγκεντρωθεί όλος ο κόσμος στον πολυχώρο του Σαν Φρανσίσκο: το iPhone 5. Εκεί θα αποκαλυφθούν και όλα τα υλικοτεχνικά χαρακτηριστικά, για τα οποία κάνουμε μέχρι σήμερα υποθέσεις. Ποια είναι αυτά; Ρίξτε μια ματιά στον πίνακα που συνοδεύει αυτό το κείμενο. Υπάρχει, ωστόσο, και το ενδεχόμενο να παρουσιαστούν κάποιες νέες λειτουργίες του iOS 6, που κρατούνταν ώς τώρα κρυφές, ώστε να μην αποκαλυφτούν χαρακτηριστικά του νέου τηλεφώνου. Στη συνέχεια θα δούμε τη χρήση της συσκευής στην πράξη και σε σχετικά διαφημιστικά βίντεο, που έχουν ήδη ετοιμαστεί. Η… σεμνή τελετή θα ολοκληρωθεί με την τιμολογιακή πολιτική, την ανακοίνωση των ημερομηνιών άφιξης του τηλεφώνου στις αγορές του πλανήτη (να ελπίσουμε ότι αυτήν τη φορά η Ελλάδα θα είναι στο πρώτο κύμα χωρών που θα το υποδεχθούν;) και με το -όπως πάντα- ζεστό χειροκρότημα του κοινού. 
Η ΕΚΠΛΗΞΗ 
Αν αληθεύουν κάποιες φήμες που είδαν το φως της δημοσιότητας τις τελευταίες ώρες, ίσως να παρουσιαστεί και μια νέα σειρά iPod, ένα επανασχεδιασμένο iTunes ή App Store και (με μονοψήφιο ποσοστό πιθανότητας…) ένα μικρότερο σε μέγεθος iPad. Τετάρτη, κοντή γιορτή...
Οι φήμες για τη νέα συσκευή :

Εμφάνιση: Η εμπρόσθια επιφάνεια της συσκευής θα έχει τον ίδιο σχεδιασμό με τον προκάτοχό της. Το οπίσθιο μέρος του τηλεφώνου δεν θα είναι γυάλινο, αλλά μεταλλικό. >> Μεγαλύτερη οθόνη: Ξεχάστε την οθόνη των 3,4 ιντσών και ετοιμαστείτε για 3,99 ίντσες. Το μέγεθος μετράει...

Γυαλί οθόνης: Αν αληθεύουν οι φήμες και το τηλέφωνο χρησιμοποιεί Gorilla Glass 2, δεν θα ξαναδείτε γρατσουνιές. >> Διαστάσεις: Μην περιμένετε ακριβείς διαστάσεις, να είστε όμως σίγουροι ότι το ύψος θα είναι λίγο μεγαλύτερο και το πάχος λίγο μικρότερο.

Φόρτιση: Η θύρα φόρτισης και μεταφοράς δεδομένων θα είναι πολύ μικρότερη, δεν θα είναι ωστόσο το πρότυπο miniUSB.

Κάμερα: Ίσως το μοναδικό στοιχείο, για το οποίο δεν γράφτηκαν πολλά. Η στατιστική και ο ανταγωνισμός μας οδηγούν να συμπεράνουμε ότι θα δούμε μια βελτιωμένη εκδοχή.

Δεν υπάρχουν σχόλια: