Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 19 Σεπτεμβρίου 2011

Επιτυχής διαχωρισμός σιαμαίων στη Βρετανία

Δύο σιαμαίες αδελφούλες από το Σουδάν, που ήταν ενωμένες στο κεφάλι, διαχωρίστηκαν με επιτυχία τον Αύγουστο στο Λονδίνο, αφού υποβλήθηκαν σε τέσσερις διαδοχικές χειρουργικές επεμβάσεις, σύμφωνα με όσα ανακοίνωσε την Κυριακή η οργάνωση που είχε αναλάβει την επιχείρηση.


Η Ριτάλ και η Ριτάγκ Γκαμπούρα, που γεννήθηκαν στις 22 Σεπτεμβρίου 2010 στο Χαρτούμ, υποβλήθηκαν στις 15 Αυγούστου σε μια λεπτή και σπάνια επέμβαση διαχωρισμού από την...

...ομάδα του χειρουργού Ντέιβιντ Ντάναγουεϊ στο παιδιατρικό νοσοκομείο της Γκρέιτ Όσμοντ Στριτ.

Είχαν προηγηθεί άλλες τρεις επεμβάσεις, τον Μάιο και τον Ιούλιο, για να προετοιμαστεί η τελική φάση του διαχωρισμού, όπως εξήγησε η οργάνωση «Ενώπιον των Παιδιών» που προσφέρει βοήθεια σε παιδιά τα οποία πάσχουν από δυσμορφίες.

Τα κοριτσάκια έφτασαν στο Λονδίνο, μαζί με τους γονείς τους, τον Απρίλιο και τότε η Ριτάγκ έδειχνε πολύ αδύναμη.

«Είμαστε ευγνώμονες, βιαζόμασταν να γυρίσουμε στο σπίτι με τα δύο κοριτσάκια μας», δήλωσαν οι γονείς, ο Αμπντελματζίντ και η Ενάς Γκαμπούρα, που είναι και οι δύο γιατροί. «Ήμασταν τυχεροί γιατί τα κορίτσια μας ήταν δυνατόν να εγχειριστούν, όμως υπάρχουν και άλλα παιδιά και οικογένειες που χρειάζονται βοήθεια», πρόσθεσαν.

«Τα δίδυμα είναι υπέροχα. Το να τα βλέπουμε να γελούν και να παίζουν στην αγκαλιά των γονιών τους είναι η μεγαλύτερη αποζημίωσή μας για όλες τις προσπάθειες που καταβάλαμε», δήλωσε μία εκπρόσωπος της οργάνωσης, η Σάρα Ντράιβερ-Τζόουιτ.

Ο Ντάναγουεϊ υπογράμμισε ότι οι πιθανότητες επιβίωσης σιαμαίων σε τέτοια κατάσταση είναι «πολύ μικρές» και χαιρέτισε το θάρρος που επέδειξε η οικογένεια καθ' όλη την «αγωνιώδη περίοδο» που έζησε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: