Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 30 Μαΐου 2011

Νέο ραντεβού των «Αγανακτισμένων» το απόγευμα της Δευτέρας

Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν το απόγευμα της Δευτέρας στις 6, οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες, μετά την πρωτοφανή σε όγκο συγκέντρωση, στο πλαίσιο της πανευρωπαϊκής κινητοποίησης την Κυριακή.


Χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν την Κυριακή, σε κεντρικά σημεία πόλεων της Ελλάδας, προκειμένου να εκφράσουν την αγανάκτησή τους για την κυβερνητική πολιτική.

Τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία μιλούν για τις πιο...

...ειρηνικές διαδηλώσεις των τελευταίων μηνών, αναφέροντας ότι οι Έλληνες διαμαρτύρονται όχι μόνο κατά των μέτρων λιτότητας και της ανεργίας, αλλά και για την ατιμωρησία των πολιτικών που εμπλέκονται σε θέματα διαφθοράς.

Δεκάδες χιλιάδες εκτιμάται πως ήταν αυτοί που συγκεντρώθηκαν για πέμπτη συνεχόμενη ημέρα, με το σύνθημα «Η πιο μεγάλη βία είναι η φτώχεια», να ξεχωρίζει.

Η κινητοποίηση της Κυριακής ήταν πανευρωπαϊκή και χιλιάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στις πρωτεύουσες 26 χωρών.

Ένα μεγάλο πλήθος όλων των ηλικιών πλημμύρισε το Σύνταγμα, κυμαινόμενο, σύμφωνα με εκτιμήσεις, μεταξύ των 30.000 και 80.000 ατόμων.

Δεν πτοήθηκαν από τη βροχή οι «Αγανακτισμένοι» πολίτες της Θεσσαλονίκης, οι οποίοι συνέχισαν την κινητοποίηση τους κατά των μέτρων λιτότητας για πέμπτη μέρα στον Λευκό Πύργο. Η έντονη βροχόπτωση που σημειώθηκε γύρω στις 7 το απόγευμα είχε ως συνέπεια να καθυστερήσει η προγραμματισμένη συγκέντρωση, ωστόσο μόλις η βροχή κόπασε, ο κόσμος άρχισε να πυκνώνει.

Δεν υπάρχουν σχόλια: