Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη, 12 Μαΐου 2011

«Κατηγορώ» γιατρών κατά της κυβέρνησης για βία των αστυνομικών

Για τον κίνδυνο να υπάρξουν νεκροί αν συνεχιστούν οι βίαιες συμπεριφορές των αστυνομικών κατά τις διαδηλώσεις προειδοποίησε ο επιμελητής Α’ στο Γενικό Νοσοκομείο Νίκαιας νευροχειρουργός Παναγιώτης Παπανικολάου με αφορμή τα επεισόδια στη διαδήλωση της Τετάρτης. Τουλάχιστον 12 διαδηλωτές και 15 αστυνομικοί τραυματίστηκαν κατά τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας.

O κ. Παπανικολάου έκανε λόγο για δεκάδες ανθρώπους γυναίκες που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία.

«Άμα έχουμε δεκάδες ανθρώπους, μεγάλες γυναίκες, που έχουν δεχθεί χτυπήματα στο κεφάλι με απίστευτη βία δεν θέλει πολύ για να θρηνήσουμε νεκρούς. Η επίδειξη τόσο ωμού και μαζικού αυταρχισμού από μία κυβέρνηση είναι επίδειξη αδυναμίας και όχι δύναμης» δήλωσε.

Ο κ. Παπανικολάου επισήμανε ότι το Δεκέμβριο του 2010 επειδή υπήρχαν τραυματισμοί πολλών διαδηλωτών στις διαδηλώσεις για την επέτειο της δολοφονία Γρηγορόπουλου και ο Ιατρικός Σύλλογος Αττικής με την ΕΙΝΑΠ είχαν εκφράσει την ανησυχία τους για την κατάσταση στο υπουργείο Προστασίας του Πολίτη.

Για την κατάσταση της υγείας του 31χρονου που τραυματίστηκε μετά τη διαδήλωση της ΓΣΕΕ - ΑΔΕΔΥ τόνισε χαρακτηριστικά ότι «ζει από θαύμα ο συγκεκριμένος, ευτυχώς που διαμετακομίστηκε γρήγορα». «Παραμένει η σχετική σταθεροποίηση που πετύχαμε με γρήγορη επέμβαση θα είναι σε κρίσιμη κατάσταση για μερικά εικοσιτετράωρα» πρόσθεσε.

«Εύχομαι από τα βάθη της καρδιάς μου να σωθεί το παιδί και να συμμετάσχει σε άλλες διαδηλώσεις δήλωσε για τον 31χρονο ο υπουργός Δικαιοσύνης Χάρης Καστανίδης. «Είναι προφανές ότι η ηγεσία της ΕΛΑΣ θα καταλήξει σε ένα συμπέρασμα για τα επεισόδια και αν είναι να καταλογιστούν ευθύνες ας καταλογιστούν» πρόσθεσε.

Στο μεταξύ, σύμφωνα με πληροφορίας ένας 29χρονος νοσηλευέται, επίσης, σοβαρά τραυματισμένος στον Ευαγγελισμό. Ο νεαρός υπεβλήθη σε χειρουργική επέμβαση (σπληνεκτομή) και η κατάστασή του παραμένει κρίσιμη.

Δεν υπάρχουν σχόλια: