Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 14 Φεβρουαρίου 2011

Αίγυπτος: Ζητούμενο τώρα η ασφάλεια

Την ασφάλεια έθεσε ως προτεραιότητα της αιγυπτιακής κυβέρνησης ο πρωθυπουργός Αχμέντ Σαφίκ σε συνέντευξη Τύπου στο Κάιρο.


«Η πρώτη προτεραιότητα της κυβέρνησης αυτής είναι να...

...αποκαταστήσει την ασφάλεια και να διευκολύνει την καθημερινή ζωή του λαού», τόνισε ο Σαφίκ.

Προειδοποίησε ωστόσο ότι εάν η αστάθεια συνεχιστεί «ίσως παρουσιαστούν κάποια εμπόδια και πιθανό να υπάρξουν κάποιες καθυστερήσεις».

Ο Σαφίκ υποσχέθηκε επίσης να πατάξει τη διαφθορά.

«Η κυβέρνηση θα παραμείνει, χωρίς να γίνει διευρυμένος ανασχηματισμός, προκειμένου να επιβλέπει την διαδικασία της πολιτικής μετάβασης τους προσεχείς μήνες», ανακοίνωσε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

Στο μεταξύ, εκατοντάδες Αιγύπτιοι διαδηλωτές αρνούνται να εγκαταλείψουν την πλατεία Ταχρίρ απαιτώντας άρση της κατάστασης έκτακτης ανάγκης, απελευθέρωση όλων των πολιτικών κρατουμένων και ελεύθερες εκλογές, ενώ πυροβολισμοί ακούσθηκαν κοντά στο υπουργείο Εσωτερικών, στο Κάιρο, στη διάρκεια διαδήλωσης εκατοντάδων αστυνομικών. Φρουρός ασφαλείας δήλωσε ότι επρόκειτο για προειδοποιητικά πυρά που ερρίφθησαν στον αέρα.

Οι αστυνομικοί βγήκαν στους δρόμους όταν έχασαν τον έλεγχο των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων τον περασμένο μήνα. Ορισμένοι πραγματοποίησαν τις δικές τους διαδηλώσεις και καθιστικές διαμαρτυρίες μετά την ανατροπή του προέδρου Χόσνι Μουμπάρακ, ζητώντας αύξηση των αποδοχών τους και τη μη δίωξή τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια: