Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη 9 Φεβρουαρίου 2011

Δύσκολη η συνύπαρξη με ... πότη

Η συνύπαρξη ή συναναστροφή με έναν άνθρωπο που πίνει πολύ μπορεί να επηρεάσει αρνητικά την ζωή κάποιου, αλλά και την υγεία του, σύμφωνα με έρευνα από τη Νέα Ζηλανδία.


Η έρευνα, στην οποία συμμετείχαν περισσότεροι από 3.000 άνθρωποι και δημοσιεύτηκε στην...

...επιθεώρηση "Addiction," έδειξε ότι άνθρωποι, οι οποίοι είχαν κάποιο συγγενικό τους πρόσωπο, φίλο ή συνάδελφο που πίνει πολύ, βρίσκονταν σε χειρότερη κατάσταση από πλευράς υγείας.

Σε σύγκριση με άλλους, που δεν είχαν κάποιον βαρύ πότη στον κύκλο τους, εκείνοι που ανήκαν στην πρώτη κατηγορία ήταν λιγότερο ευχαριστημένοι από τη ζωή τους, είχαν χρόνιο πόνο, άγχος και συμπτώματα κατάθλιψης.

Κάτι αντίστοιχο παρατηρείται με με ανθρώπους που φροντίζουν άτομα με ειδικές ανάγκες, εξηγεί η επικεφαλής της μελέτης Σάλι Κάσγουελ του πανεπιστημίου Massey στο Οκλαντ της Νέας Ζηλανδίας.

"Υπάρχει μία σχέση ανάμεσα στη συναναστροφή ανθρώπων που πίνουν πολύ και στη μειωμένη αίσθηση ευχαρίστησης από τη ζωή και την κακή κατάσταση της υγείας σε αυτό το δείγμα γενικού πληθυσμού. Η συναναστροφή με κάποιον που πίνει πολύ μπορεί να έχει αρνητικό αντίκτυπο στους άλλους", λέει η ίδια.

Επιπλέον, οι άνθρωποι που γνωρίζουν κάποιον που πίνει πολύ μπορεί να πίνουν πολύ και οι ίδιοι, τείνουν να είναι λιγότερο μορφωμένοι ή να έχουν μικρότερο εισόδημα.

Δεν υπάρχουν σχόλια: