Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 28 Φεβρουαρίου 2011

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι εγκατέλειψαν τη Λιβύη

Σχεδόν 100.000 άνθρωποι έχουν εγκαταλείψει τη Λιβύη την τελευταία εβδομάδα, σύμφωνα με τους υπολογισμούς της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες.


Οι περισσότεροι κατέφυγαν στις γειτονικές χώρες της Αιγύπτου και της Τυνησίας, που επίσης βγήκαν από μία...

...αιματηρή λαϊκή εξέγερση, και τώρα βρίσκονται αντιμέτωπες με ασταθείς μεταβατικές κυβερνήσεις.

Σύμφωνα με τον επίτροπο για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτιέρες, ο ΟΗΕ θα καλέσει τη διεθνή κοινότητα να ανταποκριθεί άμεσα και γενναιόδωρα σε αυτές τις δύο χώρες, ώστε να αντεπεξέλθουν με επιτυχία στην έκτακτη ανθρωπιστική τους αποστολή.

Σημείωσε επίσης ότι καταγράφονται μεγάλες ελλείψεις σε τρόφιμα και ιατρικές προμήθειες στην ανατολική Λιβύη και υπάρχει επείγουσα ανάγκη ανθρωπιστικής βοήθειας.

Εθνικό Συμβούλιο που δεν αποτελεί μεταβατική κυβέρνηση και επιθυμεί να διατηρήσει τη Λιβύη ενωμένη και χωρίς ξένη παρέμβαση, συνέστησαν αντικυβερνητικές δυνάμεις και ηγέτες της αντιπολίτευσης στη χώρα.

Στα χέρια των επαναστατών βρίσκεται πλέον και η Ζαουίγια, 50 χλμ δυτικά της Τρίπολης, όπως μετέδωσε ο απεσταλμένος της «Καθημερινής» Πέτρος Παπακωντίνου.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες είναι "έτοιμες" να παράσχουν "κάθε είδους βοήθεια" στους αντιπάλους του καθεστώτος Καντάφι, δήλωσε η Χίλαρι Κλίντον που θα μετάσχει στην σημερινή σύνοδο του Συμβουλίου Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ στη Γενεύη για την κατάσταση στη Λιβύη.

Σε συνέντευξή του στην σερβική τηλεόραση ο Καντάφι υποστηρίζει πως θα παραμείνει στη χώρα, επιρρίπτοντας ευθύνες για τις εξελίξεις στους ξένους και την Αλ Κάιντα

Την πρόθεση του Γενικού Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου, Αμρ Μούσα, να θέσει υποψηφιότητα για την προεδρία της Αιγύπτου, διέψευσε εκπρόσωπός του.

Δεν υπάρχουν σχόλια: