Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα, 10 Ιανουαρίου 2011

Τα γυναικεία δάκρυα διώχνουν τη διάθεση για σεξ

Τα δάκρυα των γυναικών αποθαρρύνουν τη σεξουαλική διέγερση των ανδρών, σύμφωνα με μια μελέτη

Τα δάκρυα των γυναικών μπορούν να στείλουν "χημικά σήματα" στους άνδρες αποθαρρύνοντας την σεξουαλική τους διέγερση, αναφέρεται σε μια μελέτη που πραγματοποιήθηκε από ισραηλινούς ερευνητές.


Σύμφωνα με τη μελέτη αυτή...

...που δημοσιεύτηκε την Πέμπτη στην ηλεκτρονική έκδοση της αμερικανικής εφημερίδας Science Express, επιστήμονες του Ινστιτούτου Weizmann κατέδειξαν ότι οι χημικές ουσίες που υπάρχουν στα δάκρυα των γυναικών μειώνουν τη σεξουαλική διέγερση των ανδρών, όταν αυτοί αισθάνονται την μυρωδιά των δακρύων.

Για τη μελέτη αυτή, που έγινε κυρίως από τους Σάνι Γκελστάιν και Γιάαρα Γιεσουρούν στο εργαστήριο νευροβιολογίας του καθηγητή Νόαμ Σόμπελ του Ινστιτούτου Weizmann στο Ρέχοβοτ του Ισραήλ, σε πρώτη φάση οι γυναίκες έκλαψαν βλέποντας συγκινητικές ταινίες.

Σε ένα δεύτερο στάδιο, ζητήθηκε από 24 άνδρες ηλικίας 23 έως 32 ετών που χωρίστηκαν σε δύο ομάδες, να μυρίσουν στα τυφλά, δάκρυα ή φυσιολογικό ορό, βλέποντας πρόσωπα γυναικών σε έναν υπολογιστή.

Οι ομάδες στη συνέχεια αντιστράφηκαν. Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι μυρίζοντας τα δάκρυα, οι άνδρες δεν έδειξαν μεγαλύτερη συμπάθεια για τα πρόσωπα των γυναικών που τους έδειχναν. Αντίθετα έβλεπαν σε αυτές λιγότερο σεξαπίλ.

Ταινίες που προκαλούν συγκίνηση, παρουσιάστηκαν επίσης στους άνδρες, οι οποίοι θα έπρεπε να περιγράψουν την κατάσταση της διάθεσης τους, ενώ καταγράφονταν οι φυσιολογικές αντιδράσεις τους (θερμοκρασία, καρδιακοί παλμοί).

Και πάλι, η αντίδραση των ανδρών που είχαν μυρίσει τα δάκρυα των γυναικών δεν ήταν πιο συναισθηματική, απέναντι στις ταινίες, απο ότι η αντίδραση των ανδρών που είχαν μυρίσει φυσιολογικό ορό. Αντίθετα, οι ενδείξεις της σεξουαλικής διέγερσης ήταν στο ελάχιστο.

Η μελέτη μάλιστα δείχνει, ότι διάφορα τεστ έδειξαν μια "σοβαρή μείωση στο επίπεδο της τεστοστερόνης", μια ορμόνη που συνδέεται με τη σεξουαλική επιθυμία.

Σε ένα τελικό πείραμα, η εγκεφαλική αντίδραση των ανδρών καταγράφηκε με μια μαγνητική τομογραφία για να καταδειχτεί ότι οι περιοχές που σχετίζονται με τη σεξουαλική διέγερση έδειξαν σημαντική μείωση της δραστηριότητας σε αυτούς που είχαν έλθει σε επαφή με τα δάκρυα των γυναικών.

"Αυτή η μελέτη εγείρει πολλά ενδιαφέροντα ερωτήματα. Ποια είναι τα χημικά συστατικά που εμπλέκονται; Τα δάκρυα των γυναικών διαφέρουν από εκείνα των ανδρών; ή των παιδιών;", σχολίασε ο καθηγητής Νοαμ Σόμπελ.

"Η μελέτη αυτή ενισχύει την ιδέα ότι τα ανθρώπινα "χημικά σήματα" μπορούν να τροποποιήσουν την συμπεριφορά των άλλων", πρόσθεσε.

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Τα 'χημικά σήματα' από τα δάκρυα των γυναικών τους πείραξαν. Όλη αυτή την ακτινοβολία από τα πειράματα και τις μαγνητικές...?Βρε δε μας ... Βρείτε την ταυτότητα σας αυτή του κυνηγού και όλα θα αλλάξουν... Άντε και καλή τύχη!