Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Παρασκευή 7 Ιανουαρίου 2011

Γιατρός κατηγορείται για... αντισυμβατική εξέταση νεαράς ασθενούς

Γιατρός καταδικάστηκε σε πρόστιμο διότι θήλασε το στήθος ασθενούς του προκειμένου να εξάγει διάγνωση


Πρόστιμο 1200 ευρώ επιβλήθηκε σε ένα φιλανδό γιατρό, από το Ανώτατο Δικαστήριο ένας φιλανδός γιατρός, ο οποίος θήλασε το στήθος μίας νεαρής ασθενούς του προκειμένου να...

...κάνει διάγνωση.

Ο γιατρός καταδικάστηκε για ηθική βλάβη και για τόκους, ενώ του επεβλήθη να πληρώσει στην κοπέλα και πρόστιμο για «σεξουαλικού περιεχομένου πράξη», του οποίου το ύψος δεν προσδιορίζεται.

Δύο προηγούμενες αποφάσεις σε χαμηλότερο βαθμό είχαν κρίνει πως ο ρηξικέλευθος στις μεθόδους του γιατρός δεν είχε παραβιάσει κάποιον νόμο.

Ωστόσο, «το Ανώτατο Δικαστήριο έκρινε πως επρόκειτο για μία σεξουαλικού περιεχομένου πράξη», τονίζεται στο πόρισμα της απόφασης.

Από την πλευρά του ο γιατρός υποστήριξε πως θήλασε το στήθος της 20χρονης προκειμένου να εξάγει διάγνωση για κάποια πιθανή ασθένεια, χρησιμοποιώντας έναν πατροπαράδοτο πρακτικό τρόπο και πως για να το πράξει είχε εξασφαλίσει την συγκατάθεση της ασθενούς.

Η νεαρή κοπέλα είχε μεταβεί στο νοσοκομείο το 2007 για μία μαστογραφία υπερήχων και είχε τονίσει στον γιατρό πως είχε παρατηρήσει ένα υγρό. Αυτός εν συνεχεία θήλασε το στήθος της προκειμένου να διαπιστώσει τη γεύση του υγρού αυτού, όπως τόνισε ο ίδιος.

Δεν υπάρχουν σχόλια: