Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα, 31 Ιανουαρίου 2011

Περισσότερα τανκς και μαχητικά αεροσκάφη πάνω από το Κάιρο

Μετά το στρατό, μαχητικά αεροσκάφη και στρατιωτικά ελικόπτερα έκαναν την εμφάνισή τους πάνω από το Κάιρο, ενώ ενισχύονται τα άρματα μάχης στην κεντρική πλατεία Ταχρίρ, όπου συρρέουν κατά χιλιάδες οι διαδηλωτές.


Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι...

...είδαν τουλάχιστον δύο μαχητικά αεροσκάφη να εκτελούν χαμηλές πτήσεις πάνω από την πρωτεύουσα, ενώ δύο στρατιωτικά ελικόπτερα πετούν πάνω από την πλατεία Ταχρίρ.

Ο Αιγύπτιος πρόεδρος Χόσνι Μουμπάρακ επισκέφθηκε ένα κέντρο επιχειρήσεων του στρατού και συναντήθηκε με υψηλόβαθμους αξιωματούχους. Η κρατική τηλεόραση έδειξε τον Μουμπάρακ να συναντά το νεοδιορισθέντα αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ομάρ Σουλεϊμάν, τον υπουργό Άμυνας Μοχάμεντ Χουσέιν Ταντάουι, τον αρχηγό του γενικού επιτελείου στρατού Σάμι αλ Αναν και άλλους αξιωματούχους.

Σύμφωνα με το πρακτορείο Mena ο Αιγύπτιος πρόεδρος έκανε έλεγχο στο κέντρο επιχειρήσεων του στρατού ο οποίος έχει αναλάβει τη διασφάλιση της τάξης.

Την ίδια στιγμή, οι αρχές αποφάσισαν να αναστείλουν τη λειτουργία του al Jazeera. Το δορυφορικό τηλεοπτικό δίκτυο καταγγέλλει πως η ενέργεια αυτή έχει στόχο «να κλείσει το στόμα του αιγυπτιακού λαού». «Πεσμένο» εξάλλου είναι τις τελευταίες ημέρες και το ίντερνετ, ενώ κατά διαστήματα διακόπτεται και το σήμα της κινητής τηλεφωνίας.

Οι νεκροί από τις συνεχείς αιματηρές αντικαθεστωτικές διαδηλώσεις υπολογίζονται πλέον στους 100, ενώ σε 2.000 εκτιμάται πως έχουν φθάσει οι τραυματίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια: