Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τρίτη 28 Δεκεμβρίου 2010

Η υπηρεσία Skype επανήλθε – δωρεάν μονάδες κλήσης ως αποζημίωση

Η μεγαλύτερη υπηρεσία διαδικτυακής τηλεφωνίας «Skype», που αριθμεί άνω των 520 εκατομμυρίων χρηστώνπριν από πέντε ημέρες, συγκεκριμένα την Τετάρτη 22/12/2010 και ώρα Ελλάδος 22.30, σταμάτησε να λειτουργεί προκαλώντας τεράστιο πρόβλημα στις τηλεδιασκέψεις, βιντεοκλήσεις, ακόμα και στα απλά μηνύματα κειμένου.


Η υπηρεσία Skype, για όσους δεν γνωρίζουν τι εστί, είναι...

...ένα πρόγραμμα για υπολογιστές και κινητά τηλέφωνα, η οποία επιτρέπει μεταξύ των χρηστών της δωρεάν φωνητική ή και βίντεο επικοινωνία, όπου και αν βρισκόμαστε στον πλανήτη, αρκεί να έχουμε πρόσβαση στο Διαδίκτυο ή σε τηλεφωνικό δίκτυο 3G. Άρα λόγω της μεγάλης ευκολίας χρήσης, της επί τουλάχιστον 8 ετών παρουσίας αλλά και του τεράστιου πλήθους χρηστών, γίνεται εύκολα αντιληπτό το μέγεθος του προβλήματος που προκλήθηκε όταν η υπηρεσία σταμάτησε να λειτουργεί.
Οι υπεύθυνοι, λοιπόν, στα κεντρικά της υπηρεσίας, μετά από πυρετώδεις προσπάθειες κατάφεραν να επαναφέρουν το δίκτυο «Skype», ενώ μάλιστα ο CEO Tony Bates απευθύνθηκε με μια ανοιχτή βιντεο-επιστολή στους απανταχού χρήστες της διαδικτυακής τηλεφωνίας, αναγνωρίζοντας το μέγεθος του προβλήματος – ζητώντας παράλληλα συγγνώμη αλλά και την κατανόηση από μεριάς χρηστών για τον χρόνο επαναλειτουργίας, όμως προσέθεσε και ένα ενδιαφέρον κομμάτι στον λόγο του: θα χαριστούν 30 λεπτά ομιλίας σε κάθε χρήστη, για συνδιαλέξεις μεταξύ Skype και οποιασδήποτε επίγειας τηλεφωνικής γραμμής (ανάλογα πάντα με τις χρεώσεις της εκάστοτε περιοχής / χώρας φυσικά). Προτού, όμως, προλάβουμε / προλάβετε να χαρείτε, πρέπει να διευκρινίσουμε ότι το «δωράκι» των 30 λεπτών ομιλίας, θα χαριστεί μόνο στους πελάτες επί πληρωμή της υπηρεσίας, σε όσους δηλαδή έχουν επιλέξει να προσθέσουν ήδη μονάδες (επί πληρωμή εννοείται) στον λογαριασμό Skype που έχουν – οι υπόλοιποι (δωρεάν) χρήστες θα πρέπει να αισθάνονται «αποζημιωμένοι» μόνο από την (ειλικρινή;) συγγνώμη του CEO κ. Tony Bates…

Δεν υπάρχουν σχόλια: