Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 6 Δεκεμβρίου 2010

Στο φως οι έξι συλληφθέντες για τις γιάφκες

Δύο άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων της Φωτιάς», ένας 31 ετών που είχε προσαχθεί για εμπρηστική ενέργεια πριν από 2 χρόνια, μια 26χρονη κοπέλα, και δύο 26χρονοι νεαροί είναι οι συλληφθέντες σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε ο αρχηγός της ΕΛΑΣ Ελευθέριος Οικονόμου.


Συγκεκριμένα στην είσοδο της πολυκατοικίας στην Οδό Καισαρείας στη Νέα Σμύρνη συνελήφθη ο...

...Αλέξανδρος Μητρούσιας. Επάνω του βρέθηκε ένας ορειβατικός σάκος μέσα στον οποίο υπήρχαν δύο πιστόλα glock, ένα υποπολυβόλο Scorpion, ένα υποπολυβόλο άνευ ενδείξεων μια χειροβομβίδα φυσίγγια διαφόρων διαμετρημάτων, δυο κινητά τηλέφωνα και 2 USB.

Που έγιναν οι συλλήψεις
Στον Πειραιά στην Οδό Πύλης συνελήφθη ο Γεώργιος Καραγιαννίδης και πάνω του βρέθηκε ένα πλαστό δελτίο αστυνομικής ταυτότητας. Στα Εξάρχεια επί της Οδού Θεμιστοκλέους συνελήφθη ο Χρήστος Πολίτης 31 ετών, στην Καλλιθέα στην Οδό Πλάτωνος η Στυλιανή Αντωνίου 26 ετών, ενώ στη Σητεία Κρήτης ο Δημήτριος Μιχαήλ 26 χρόνων. Από τους συλληφθέντες ο Αλέξανδρος Μητρούσιας και Γεώργιος Καραγιαννίδης ήταν καταζητούμενοι για συμμετοχή στην οργάνωση «Συνομωσία Πυρήνων Φωτιάς», ενώ ο Χρήστος Πολίτης πριν 3 μέρες είχε κληθεί και εξεταστεί από αρμόδιο ανακριτή για συμμετοχή σε εμπρηστική ενέργεια που έγινε στις 22 Μαΐου 2008 πίσω από το εφετείο Αθηνών.

Ανέλαβαν την ευθύνη
Την ευθύνη για την επίθεση είχε αναλάβει με προκήρυξη η οργάνωση «Κομάντος Χρήστος Τσουτσουβής».
Αξίζει να τονιστεί ότι γιάφκα που εντοπίστηκε στην οδό Καισαρείας απέχει μερικές εκατοντάδες μέτρα από το σπίτι του συλληφθέντα για συμμετοχή στη «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» Παναγιώτη Αργυρού ενώ αυτόπτες μάρτυρες αναφέρουν ότι συχνά έβλεπαν «περίεργα» άτομα να μπαινοβγαίνουν στην πολυκατοικία της οδού Καισαρείας.

Άτομα που στο παρελθόν είχαν κατηγορηθεί από την αστυνομία για συμμετοχή στη συμμορία των «Ληστών με τα Μαύρα», σε σκληρές ομάδας αντιεξουσιαστών είχαν «φωτογραφηθεί» για ενδεχόμενη συμμετοχή τους στην «Συνομωσία των Πυρήνων της Φωτιάς» και στη Σέχτα Επαναστατών είναι οι περισσότεροι από τους 10 προσαχθέντες.

Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο αριθμός των προσαχθέντων θα αυξηθεί τις επόμενες ώρες και ενδέχεται να εκδοθούν και εντάλματα σύλληψης και για άλλους νεαρούς.

Ποινική δίωξη για τρία κακουργήματα άσκησαν οι εισαγγελείς σε βάρος των έξι συλληφθέντων, μετά την επιχείρηση της αντιτρομοκρατικής υπηρεσίας. Εναντίον των έξι ασκήθηκε δίωξη για ένταξη σε τρομοκρατική οργάνωση, η οποία προς το παρόν δεν προσδιορίζεται, διακεκριμένη περίπτωση οπλοκατοχής και προμήθεια και κατοχή εκρηκτικών υλών.

Δεν υπάρχουν σχόλια: