Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 9 Δεκεμβρίου 2010

Χιόνια, θυελλώδεις βοριάδες και τσουχτερό κρύο από την Παρασκευή

Σύμφωνα και με έκτακτο δελτίο κακοκαιρίας που εκδόθηκε από την ΕΜΥ, μεταβολή του καιρού αναμένεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Παρασκευής και από τα βόρεια, με κύρια χαρακτηριστικά την αισθητή πτώση της θερμοκρασίας και τους θυελλώδεις βοριάδες, που θα φτάνουν στα πελάγη τα 9 και πιθανόν πρόσκαιρα τα 10 μποφόρ, ενώ καταιγίδες θα εκδηλωθούν κυρίως στις θαλάσσιες περιοχές και θα πέσουν χιόνια αρχικά στα βόρεια ορεινά, βαθμιαία και στα υπόλοιπα ορεινά, αλλά σε περιοχές της βόρειας και κεντρικής χώρας με χαμηλό υψόμετρο.


Τα παραπάνω φαινόμενα θα είναι κατά τόπους έντονα. Βελτίωση θα παρουσιάσει ο καιρός...

...από το μεσημέρι της Παρασκευής στις βόρειες και από το απόγευμα και στις δυτικές περιοχές. Στην υπόλοιπη χώρα και το Σάββατο προβλέπονται χιονόνερο ή χιόνι, αλλά και τοπικές καταιγίδες στα νοτιότερα τμήματα του Αιγαίου, φαινόμενα που στη Λήμνο, τις Σποράδες, την Εύβοια, τις Κυκλάδες, την Κρήτη και τα Δωδεκάνησα θα είναι έντονα, αλλά από τις βραδινές ώρες θα εξασθενήσουν.

Παράλληλα, από το απόγευμα του Σαββάτου αναμένεται εξασθένηση και των βορείων ανέμων. Να σημειώσουμε ότι το Σάββατο τη νύχτα και νωρίς το πρωί θα σημειωθεί ισχυρός παγετός στα βόρεια.

Ειδικότερα, στην περιοχή της Αττικής προς το μεσημέρι της Παρασκευής περιμένουμε βροχές και καταιγίδες πιθανόν τοπικά έντονες. Παράλληλα, θα ενισχυθούν και οι βόρειοι άνεμοι και θα φτάσουν τα 8 και πιθανόν πρόσκαιρα τα 9 μποφόρ, ενώ θα πέσει σημαντικά η θερμοκρασία και θα χιονίσει στα ορεινά.

Από τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα εξασθενήσουν και θα εκδηλώνονται κυρίως στα βόρεια και ανατολικά του νομού, αλλά θα συνεχιστούν οι χιονοπτώσεις στα ορεινά, ενώ θα χιονίσει και σε περιοχές με χαμηλότερο υψόμετρο, κυρίως στα βόρεια του νομού. Με τα μέχρι στιγμής στοιχεία τα φαινόμενα προβλέπεται να σταματήσουν το βράδυ του Σαββάτου.

Την Κυριακή και τη Δευτέρα προβλέπεται τοπικά αυξημένη συννεφιά με πρόσκαιρες βροχές στα νοτιότερα πεδινά και χιονόνερο, αλλά και λίγες ασθενείς χιονοπτώσεις τοπικού χαρακτήρα στις υπόλοιπες περιοχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και πρόσκαιρα στα πελάγη 7 μποφόρ, στρεφόμενοι σταδικά τη Δευτέρα σε δυτικούς, ενώ η θερμοκρασία, παρά τη μικρή άνοδο τη Δευτέρα, θα κυμανθεί σε χαμηλά επίπεδα και τις νυχτερινές και πρώτες πρωινές ώρες θα έχουμε παγετό, που στα κεντρικά και βόρεια θα είναι τοπικά ισχυρός.

Δεν υπάρχουν σχόλια: