Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Δευτέρα 20 Δεκεμβρίου 2010

Σοκ από την επίθεση κατά του Κ. Χατζηδάκη

Το γύρο του κόσμου έκαναν οι εικόνες ξυλοδαρμού


Αίσθηση στην κοινή γνώμη έχει προκαλέσει ο άγριος ξυλοδαρμός κατά του πρώην υπουργού της ΝΔ, Κωστή Χατζηδάκη, κατά τη διάρκεια της πορείας στο Σύνταγμα, ενώ οι εικόνες με το ματωμένο πρόσωπο του πρώην υπουργού έκαναν το γύρο του κόσμου.


Η προϊσταμένη της εισαγγελίας Αθηνών, Ελένη Ράϊκου, διέταξε...

...προκαταρκτική εξέταση για την επίθεση εναντίον του βουλευτή και του άνδρα της προσωπικής του φρουράς. Ο πρώην υπουργός πάντως, δήλωσε πως δεν αισθάνεται κακία για τους δράστες του ξυλοδαρμού του.

Όλα άρχισαν όταν ο κ. Χατζηδάκης έφυγε από τη Βουλή με κατεύθυνση το πολιτικό του γραφείο. Μόλις έγινε αντιληπτός, μία ομάδα θερμόαιμων διαδηλωτών τον ακολουθεί βρίζοντάς τον. Ένας μάλιστα τον φτύνει και του πετά και ένα μπουκάλι νερό. Τρομοκρατημένος ο κ. Χατζηδάκης μπαίνει στο θέατρο «Βρετάνια» όπου όμως βρίσκει τις πόρτες κλειστές και εγκλωβίζεται. Από εκείνη τη στιγμή άρχισε να δέχεται και τη βίαιη επίθεση.

Όπως φαίνεται και από τις εικόνες που κατέγραψε η τηλεοπτική κάμερα, ομάδα διαδηλωτών – τα πρόσωπα των οποίων φαίνονται - επιτέθηκε με πρωτοφανή βιαιότητα κατά του πρώην υπουργού λίγα μόλις μέτρα από την πλατεία Συντάγματος. Οι διαδηλωτές, μάλιστα, αφού τον χτύπησαν με μανία στο κεφάλι, το καθύβρισαν με σκληρές εκφράσεις.

Ο αστυνομικός της προσωπικής του ασφάλειας, που δέχθηκε και αυτός χτυπήματα, επιχείρησε να τον φυγαδεύσει. Πολίτες που αντιλαμβάνονται τι συνέβη, προσπαθούν να τον βοηθήσουν, ενώ ο πρώην υπουργός φανερά σοκαρισμένος δείχνει να μην μπορεί να αντιδράσει.

Ο Κωστής Χατζηδάκης με γραπτή του δήλωση στην προσωπική του ιστοσελίδα δηλώνει ότι δεν κρατά καμία κακία για ό,τι έγινε.

«Δεν αισθάνομαι κανένα μίσος για όσους μου επιτέθηκαν χθες. Ωστόσο, όλοι είναι ανάγκη να κατανοήσουμε ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να προχωρήσει μπροστά με το μίσος και με τη βία. Αντίθετα, πρέπει να δώσουμε τον καλύτερό μας εαυτό για να ξεπεράσουμε αυτή τη μεγάλη κρίση. Ευχαριστώ από καρδιάς όλους όσους μου συμπαραστάθηκαν κατά τη διάρκεια της επίθεσης και μετά από αυτήν. Ιδιαίτερα ευχαριστώ τον αστυνομικό που μου έχει διαθέσει η Πολιτεία και τους δύο πολίτες που τραυματίστηκαν προσπαθώντας να με υπερασπιστούν».

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

ωραια μουρη.....