Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Πέμπτη 23 Δεκεμβρίου 2010

Κανονικά την Πέμπτη τα ΜΜΜ τις ώρες αιχμής

Εικοσιτετράωρη απεργία πραγματοποιούν σήμερα Τετάρτη οι εργαζόμενοι σε όλα τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς, ενώ μετά τις εκκλήσεις του εμπορικού κόσμου για αναστολή των κινητοποιήσεων, αύριο Πέμπτη τα μέσα θα λειτουργούν κανονικά τις ώρες αιχμής, γεγονός που εκτιμάται ότι θα συμβάλει στην ομαλοποίηση των προβλημάτων μετακίνησης στο λεκανοπέδιο.


Συγκεκριμένα,...

την Πέμπτη τα λεωφορεία θα κινηθούν από τις 09:00 έως τις 21:00, τα τρόλεϊ ο ηλεκτρικός σιδηρόδρομος και το μετρό από τις 09:00 έως τις 22:00 και το τραμ από τις 08:00 έως τις 22:00.

Σημειώνεται, ωστόσο, πως οι εργαζόμενοι στον Προαστιακό θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 11:00 έως τις 16:00.

Την Παρασκευή, παραμονή Χριστουγέννων, κανονικά θα κινηθούν όλα τα μέσα μαζικής μεταφοράς, πλην των λεωφορείων της ΕΘΕΛ οι εργαζόμενοι στα οποία θα πραγματοποιήσουν στάση εργασίας από τις 12.00 έως τις 16.00.

Στο μεταξύ, την απόφαση να διαχωρίσουν τη θέση τους από τις κυβερνητικές πολιτικές έλαβαν τα μέλη της ΠΑΣΚΕ στον ΗΣΑΠ, ενώ διφορούμενα είναι τα μηνύματα από κυβερνητικά στελέχη αναφορικά με το ενδεχόμενο επιστράτευσης των εργαζομένων.

Ο γενικός γραμματέας Μεταφορών αφήνει ανοικτό το ενδεχόμενο, ωστόσο κύκλοι του υπουργείου τονίζουν ότι οι απεργιακές κινητοποιήσεις αποκλιμακώνονται μετά την έκκληση του εμπορικού κόσμου και – όπως εκτιμούν – δε θα χρειαστεί να γίνει επιστράτευση των εργαζομένων.

«Η επίταξη είναι το έσχατο μέτρο και δεν το συζητάει η κυβέρνηση στη παρούσα φάση», δήλωσε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γ. Πεταλωτής. «Ολοι», συμπλήρωσε, «έχουν συναίσθηση της ευθύνης και τα σφάλματα του παρελθόντος δεν αφορούν μόνο την κυβέρνηση αλλά και τους εργαζόμενους και αντιμετωπίζονται με διάλογο».

Δεν υπάρχουν σχόλια: