Ακουστε μας!

Σε περίπτωση που δεν μας ακούτε πατήστε εδώ

Τετάρτη, 8 Δεκεμβρίου 2010

113 άνθρωποι κοστολογήθηκαν 200.000 ευρώ

Η Continental Airlines και ένας μηχανικός της είναι οι ένοχοι για ανθρωποκτονία από αμέλεια για το ρόλο τους στη συντριβή το 2000 του υπερηχητικού αεροπλάνου Κονκόρντ, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσουν τη ζωή τους 113 άνθρωποι, σύμφωνα με την απόφαση που εξέδωσε σήμερα γαλλικό δικαστήριο.


Σύμφωνα με την απόφαση του δικαστηρίου, η αεροπορική εταιρία θα πληρώσει πρόστιμο μόλις 200.000 ευρώ ενώ αθωώθηκαν οι τρεις διοικητικοί υπάλληλοι της Γαλλικής Πολιτικής Αεροπορίας.

Το αεροσκάφος, τυλίχτηκε στις φλόγες τον...

...Ιούλιο του 2000 στο αεροδρόμιο του Παρισιού, Charles de Gaulle και συντρίφτηκε λίγα λεπτά αργότερα σε ξενοδοχείο, αφήνοντας συνολικά 113 νεκρούς. Σύμφωνα με αναφορά των ειδικών, το Concorde είχε συγκρουστεί με μεταλλικό εξάρτημα που ξεκόλλησε από αεροσκάφος της Continental κατά την απογείωσή του.

Ωστόσο οι συνήγοροι της εταιρείας Continental Airlines δήλωσαν ότι μπορούν να αποδείξουν πως το υπερηχητικό τζετ, έπιασε φωτιά πριν συγκρουστεί με το αντικείμενο.

Από τα θύματα της σύγκρουσης, οι τέσσερις βρίσκονταν στο ξενοδοχείο ενώ 109 ήταν επιβάτες του αεροσκάφους εκ των οποίων οι περισσότεροι, Γερμανοί τουρίστες που ταξίδευαν στη Νέα Υόρκη για να απολαύσουν κρουαζιέρα στην Καραϊβική.

Δεν υπάρχουν σχόλια: